Header Ads

Методоб’єднання вчителів української мови та літератури





          02 травня 2019 року у Кременецькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №4 було проведено методобєднання вчителів української мови та літератури на тему « Роль естетичної, виховної, пізнавальної функцій  мистецтва у формуванні особистості школяра на прикладі нововведених художніх творів у шкільну програму з української літератури». 
         Учителі української мови та літератури закладу освіти висвітлили питання актуальності змісту творів у сучасному світі  і впливу їх на світогляд і життєву позицію здобувача освіти. Мишко Тетяна Іллівна підготувала виступ про  проблему читання  в сучасному світі взагалі , а також проаналізувала твори Ольги Кобилянської « Impromtu phantesie»,  «Valse melancolique» , Марини Павленко «Русалонька із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських»  як нововведені у шкільну програму з української літератури, зупиняючись на розвитку основних компетентностей та шляхах реалізації наскрізних ліній на уроках.   Панасюк Оксана Євстахіївна звернула увагу слухачів на алегоричне оповідання Володимира Дрозда «Білий кінь Шептало» та повість сучасності (у всіх значеннях цього слова)  «Шпага Славка Беркути» Ніни Бічуї.   Проблеми усвідомлення людиною свого значення у суспільстві, своєї самобутності та неповторності, сили духу – основне, на що звернула увагу  педагог. 
       Літературу 5-6 класу коротко та влучно відносно компетентностей, новизни, актуальності і мистецької цінності проаналізувала  Василишина Ірина Федорівна.
        Завдяки педагогічній майстерності, значному досвіду , позитивному настрою  учителів української мови та літератури Кременецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4  методоб’єднання  проводилося на високому рівні, підготовка була якісною, атмосфера – доброзичливою.







Немає коментарів

На платформі Blogger.