Header Ads

Екопросвіта - пігулка для світу!




      "Екопросвіта - пігулка для світу!"під таким гаслом 10 травня у Кременецькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №2 відбувся тренінг для учнів, учителів, батьків  в рамках Всеукраїнського проекту Zero Waste School Kremenets.
Команда "Агенти змін" у складі восьмикласників Олени Марко, Ангеліни Костик та Дениса Мінчука презентували своє бачення екологічних проблем міста Кременець через відеозвернення, художнє слово і, основне, запропонували план заходів, які будуть реалізуватись у рідному місті.
Спікерами тренінгу стали Мирослава Березіцька, методист Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, дев'ятикласниці Анна Баран та Анастасія Янусь.
Майстер-клас із сортування сміття та побутових відходів провела Ольга Дух, член громадської організації "Екологічна ліга" , кандидат біологічних наук, викладач Кременецької ОГПА імені Тараса Шевченка.
Запрошений на дійство Микола Матвіюк, перший заступник Кременецького міського голови, окреслив основні проблеми щодо збору, сортування, вивозу та утилізації сміття у місті, висловив зацікавленість та запевнив у сприянні зі сторони міської влади у проведенні наступних заходів.
У підсумку присутні вирішили запровадити сортування паперу, пластику, побутового металу, батарейок у родинах і в школі, а також звернутись із такою пропозицією до закладів освіти підтримати дане починання. Прозвучала думка про необхідність  активізації дій жителів Кременця задля сортування побутових відходів.
Найближчим часом агенти екологічних змін зустрінуться з міським головою Олексієм Ковальчуком.
Проект ZWS Kremenets триває. Тож стежитемемо за розвитком подій і змінюймося на краще!

        Людмила Тимчук, методист відділу освіти Кременецької міської ради











Немає коментарів

На платформі Blogger.