Header Ads

Шляхи створення толерантних відносин між учасниками освітнього процесу





      19 квітня 2019 року було проведено міський семінар для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів у НВК «Кременецька ЗОШ  І-ІІІст. №5 – ДНЗ». 
      Роботу семінару відкрила Міщук Світлана Ананіївна, методист відділу освіти, яка в своєму виступі наголосила на тому, що толерантність являє собою основу педагогічного спілкування вчителя і учнів, сутність якого зводиться до таких принципів виховання, які створюють оптимальні умови для формування в учнів культури гідності та самовираження особистості. Поняття, без яких неможливі будь які перетворення в сучасній школі це - педагогіка співробітництва і толерантність. Методист запропонувала тест для виявлення проявів толерантності.
      Своїми педагогічними здобутками поділилися з учасниками семінару  Ляхович  Тетяна  Андріївна,  заступник директора з виховної роботи та Гладун Світлана Ананіївна, педагог - організатор НВК «Кременецька ЗОШ І-ІІІст. №5 – ДНЗ». Змістовні виступи педагогів перепліталися презентаціями та світлинами зі шкільного життя.
      Питання «Виховання культури толерантності в класному колективі» розкрила  Мазурок Ольга Юріївна, класний  керівник, яка зосередила увагу на проблемах у дитячому колективі, з якими вона зіткнулася, їх причинами, запропонувала механізми їх вирішення та поділилася позитивними результатами, яких вдалося досягти.         
     Теоретичний блок проблем на семінарі переплітався з практичними вправами,  які  проводила з присутніми Ляхович  Тетяна  Андріївна.  
      Калейдоскоп ідей запропонувала педагогам  Мороз Олександра Віталіївна, заступник директора з виховної роботи Кременецької  ЗОШ І-ІІІст. №3.
      З питанням «Психологічна мудрість для гармонізації  стосунків у колективі» виступила Герасимович Наталія Вікторівна, методист психологічної служби.
      За матеріалами семінару розроблено методичні рекомендації щодо формування толерантних відносин  в  освітньому процесі.
     Під час підбиття підсумків семінару було наголошено на тому, що без співпраці, толерантних відносин «учитель - колектив – учитель» неможливе формування толерантності в учнів.
    Учасники заходу ділилися враженнями, висловлювали  свої думки та побажання.














Немає коментарів

На платформі Blogger.