Header Ads

Методичне об’єднання вчителів біології, хімії, природознавства



26 лютого 2020 р. на базі НВК «Кременецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 – ДНЗ» було проведено методичне об’єднання вчителів біології, хімії, природознавства на тему «Використання інноваційних освітніх технологій на уроках біології й екології, хімії та природознавства в контексті реалізації нового змісту природничої освіти».
Панораму творчості педагогічної майстерності вчителів НВК «Кременецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 – ДНЗ»  розпочала заступник директора Алла Марченко, яка представила присутнім кожного зі своїх колег-природничників, виділяючи здобутки кожного на педагогічній ниві, досягнення їх вихованців.
На інноваційних технологіях навчання в сучасній школі, їх особливостях, методології використання акцентувала методист відділу освіти Кременецької міської ради Людмила Тимчук.
Формуванню екологічної компетентності учнів в умовах особистісно-орієнтованого навчання під час вивчення біології та екології, природознавства приділила увагу у своєму виступі учителька Тетяна Ляхович. Педагог продемонструвала проєкти вихованців, виконані на різні теми, провела майстер-клас із використання цікавих ігор, прийомів технології розвитку критичного мислення школярів.
Досвідом використання новітніх підходів та ІКТ-технологій під час навчання хімії та біології як умови зростання педагогічної майстерності поділилась Олена Корчевська. Присутні колеги мали змогу зазирнути у методичні кейси, створені самостійно, а також  побачити як, які і на яких етапах уроку використовуються сучасні візуальні засоби навчання у модернізованому хімічному кабінеті. Проте, у виступі було зазначено, що не варто повністю заміняти живий експеримент на віртуальний, якщо є можливість його виконання на уроках чи у позаурочний час.
Як використовує інноваційні технології та їх елементи на уроках природознавства та біології презентувала Марія Боболінська.
Присутні вчителі природничих дисциплін підбили підсумки участі школярів в обласних етапах предметних Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-слухачів МАН України, окреслили нові орієнтири участі у природничих конкурсах, акціях, проєктах.

Людмила Тимчук, методист відділу освіти Кременецької міської ради











Немає коментарів

На платформі Blogger.