Header Ads

Методичне об’єднання вчителів біології та хімії




22 лютого на базі Кременецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 було проведено методичне об’єднання вчителів біології та хімії закладів загальної середньої освіти м. Кременець на тему: «Сучасний урок: пошуки і знахідки».
Про шляхи удосконалення сучасного уроку як засобу розвитку творчої особистості учня висловилась методист відділу освіти Кременецької міської ради Людмила Трохимівна Тимчук.
         Присутніх колег у подорож картою особистого зростання запросила учитель хімії Кременецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Валентина Романівна Ткач. У переглянутому відеорезюме можна було почути її педагогічне кредо, міркування щодо особливостей навчання та виховання молоді, побачити різні форми роботи з дітьми, цікаві фрагменти уроків та позакласних заходів, дізнатися про досягнення юних хіміків у конкурсах, олімпіадах тощо.
         Учитель біології  та екології цього ж закладу Олена Василівна Олійник представила свою майстерність філософсько-педагогічною мозаїкою. Досвід її багатогранний: цікаві уроки, використання різних методик навчання, творчі позакласні заходи, плідна науково-дослідницька робота з учнями-слухачами  МАН України, висока результативність участі у природничих конкурсах, олімпіадах. Олена Василівна бере активну участь у вивченні та поширенні передового педагогічного досвіду, розробці проектів у складі творчої групи вчителів біології Тернопільської області.
         Запрошені вчителі відвідали інтегрований урок хімії та біології у 10 класі на тему: «Жири як представники естерів. Класифікація жирів, їх властивості», які провели учителі В.Р.Ткач та О.В.Олійник.
Десятикласники вивчали новий матеріал через призму улюбленого багатьма продукту - шоколаду: занурювались в історію відомих світових фабрик з виготовлення цих солодощів, знайомились зі складом та їх властивостями, які перевіряли на віртуальних і демонстраційних дослідах, підраховували підприємницькі аспекти щодо виробництва, застосовували знання англійської мови… Урок пройшов жваво, пізнавально, позитивно емоційно.
Хімічний кабінет, де проводилось відкрите заняття, віднедавна укомплектований ноутбуком та проектором. Присутні побачили в дії також документ-камеру, яка дає можливість знімати, збільшувати і відразу проектувати демонстраційні досліди та їх перебіг на екран.
         У ході обговорення педагоги-природничники висловилися щодо актуальності та необхідності впровадження нових технологій у методику викладання уроків хімії та біології, поділились власними напрацюваннями щодо проведення інтегрованих уроків тощо.



        

Немає коментарів

На платформі Blogger.