Header Ads

Підсумки фінального етапу обласного туру всеукраїнського конкурсу "Учитель року -2019"




  28 січня завершився фінальний етап обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019». Підведено підсумки, затихли оплески, розїхались учасники… Але ще свіжими є  враження, емоції та переживання у кожного, хто був причетним до цього дійства.
Двадцять пять кращих учителів області виборювали  звання «Учитель року – 2019» у пяти номінаціях;  двадцять пять досвідчених педагогів  спостерігали, супроводжували, оцінювали конкурсантів, сперечались  і, в кінцевому результаті, підписали підсумкові  протоколи фінального етапу.

Яскраве, феєричне свято, яке організували у Тернопільському ОКІППО аби привітати кращих з кращих педагогів  Тернопілля, зібрало в актовій залі конкурсантів, членів журі та оргкомітету, представників засобів масової інформації, меценатів. Вітали тих, для кого учительська професія стала покликанням, змістом життя.
Фіналістів привітали співголови оргкомітету обласного туру конкурсу: начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома та директор Тернопільського ОКІППО Олександр Петровський.

 Першими до нагородження були запрошені конкурсанти у номінації «Географія». Серед них – переможець зонального та відбіркового етапів, учитель географії Кременецької ЗОШ №4 Катерина Дрозд. Ведуча тримає інтригу, хвилини очікування видаються вічністю… Нарешті результат – перша!!! Талановитий учитель,  інтелектуал - саме так представив присутнім у залі Катерину Сергіївну голова журі, заступник директора ТОКІППО Ігор Вітенко.

Спостерігаючи за учасниками конкурсу переконуєшся, що  вчитель, з одного боку, повинен вміти спілкуватись, взаємодіяти з різними дітьми, керувати ними, направляючи їх думки та дії в правильне русло. З іншого боку, професія передбачає наявність спеціальних знань, постійного розвитку та вдосконалення набутих навичок та вмінь, вивчення новинок вибраного напрямку. Саме тому, щоб бути хорошим вчителем, знати предмет – недостатньо, потрібно заслужити авторитет, «достукатись» до кожного учня та вміти донести знання найпростішими словами. Такими якостями повинні володіти педагоги, які вирішили перевірити свої знання та випробувати уміння у фаховому конкурсі. А ще вони  – дуже сміливі люди, адже увійти у клас, де за партами сидять незнайомі девятикласники, і бездоганно провести урок, пройти тестування з предмета, методики його викладання, психології і довести усім, що  ти – фахівець, взяти  участь ще у масі випробувань – під силу не кожному. 

  Вітаємо Катерину Сергіївну, яка була найкращою у більшості випробувань і впевнено перемогла у підсумку, з важливою перемогою і бажаємо гідно представити Тернопільську область і рідний Кременець у ІІІ турі конкурсу.
Успіхів!!!!


                         Члени журі та оргкомітету за роботою

 Приємний момент нагородження




Немає коментарів

На платформі Blogger.