Header Ads

Підведено підсумки І (зонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінації «Основи здоров’я»




          10-11 грудня з метою підвищення престижності професії вчителя, виявлення та підтримки талановитих педагогічних працівників уперше на базі Збаразької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. І.Франка Збаразької міської ради було проведено І (зональний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінації «Основи здоров’я». До участі у конкурсі зареєструвались шість педагогів: троє з ОТГ Збаражчини, по одному – з Лановецького, Кременецького  районів і міста Кременець.
     У день відкриття конкурсантів вітали голова оргкомітету, завідувач Збаразького районного методичного кабінету Бартошинський В.Д. та методист цієї установи Мельничук О.І., начальник відділу освіти Колодненської ОТГ Турчин Т.В., методист КУ «Ланівецький РМК» Мельник А.А. та голова журі, учитель Кременецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2, методист відділу освіти Кременецької міської ради Тимчук Л.Т.
         Учасники показали себе у трьох конкурсних випробуваннях. У перший день пройшли тестування з фахової майстерності, де продемонстрували хороші  знання з предмету і методики його викладання, психології й педагогіки. У другому виді - методичному практикумі - оцінювались методична майстерність, вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової Української школи.
         Наступний день змагань передбачав проведення уроку з предмета «Основи здоров’я», тематика яких була визначена напередодні шляхом жеребкуванням учасників. На уроках кожен педагог намагався показати своє знання предмета, творчий підхід, побудувати так своє спілкування з дітьми, щоб максимально формувати ключові компетентності, реалізовувати наскрізні змістові лінії відповідно до вікових особливостей школярів. Уроки, які були проведені у 5-9 класах, показали актуальність змісту даних занять, їх зв'язок з життям, зацікавленість учнів різною тематикою, яка була піднята учнями та вчителями. Кожен урок залишив приємні емоції в усіх присутніх.
         Під час урочистого закриття конкурсу своїми враженнями поділилися члени журі Нєма І.Ю., учитель основ здоров’я Збаразької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. І.Франка, Герасимчук Р.В., директор Вербовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Лановецького району, Сух О.В.,  учитель предмету «Основи здоров’я» Попівецької ЗОШ І-ІІ ступенів Кременецького району, та голова журі Тимчук Л.Т.
Фількевич Тетяна Олександрівна, учитель основ здоров’я Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Кременецької міської ради, здобувши перемогу у методичному практикумі та набравши найбільше балів за проведений урок, у підсумку посіла друге місце.
За загальною кількістю балів переможцем І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019» у номінації «Основи здоров’я» фахове журі колегіально визнало Ткачук Валентину Василівну, учителя основ здоров’я  Колодненського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» Збаразького району, яка братиме участь у ІІ етапі конкурсу у м.Тернопіль.
Оргкомітет, журі та учасники відбіркового туру конкурсу висловили вдячність директорці Збаразької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. І.Франка Альохіній Г.Й., педагогам та учням закладу освіти за гостинний прийом.

                Л.Т. Тимчук, голова журі  конкурсу у номінації  «Основи здоров’я» 










Немає коментарів

На платформі Blogger.