Header Ads

Методичне об'єднання вчителів української мови та літератури




     10 грудня 2018 р. у Кременецькій гімназії №6 було проведено методичне об'єднання вчителів української мови та літератури закладів загальної середньої  освіти міста Кременця на тему "Найпоширеніші інноваційні технології навчання: актуальність і результативність їх використання в педагогічній діяльності".
    Загальне питання у вигляді презентації "Найпоширеніші інноваційні технології, їх особливості" висвітлила Дворецька Ольга Василівна, методист з української мови та літератури, маючи на меті активізувати знання вчителів з даної теми.
    Шеремета Віта Валеріївна,  учитель  української  мови та літератури  Кременецької гімназії №6, продовжила  зміст питання про інноваційні технології, зокрема, акцентувала увагу на проектному навчанні, елементах інтерактиву та формах їх впровадження на уроках, у позакласній роботі. Педагог-словесник також продемонструвала майстер-клас зі складання ментальної карти - міні- конспекту уроку.
        Відголоски   конкурсу "Учитель року - 2018" у номінації "Українська мова та література", у ІІ ( обласному) етапі якого Шеремета Віта Валеріївна посіла ІІ місце, не залишили байдужими присутніх (презентація досвіду роботи). Саме обізнаність з питань інновацій в освітньому процесі, уміння використовувати їх елементи, а також креативність, творчість, виконавчість, відповідальність, вимогливість до себе -  чинники, які були і є рушіями в досягненні успіху педагога- лауреата.
    Мазурок Ольга Юріївна, учитель української мови та літератури НВК "Кременецька ЗОШ І-ІІІ ступенів №5-ДНЗ", виступила з ознайомлювальною доповіддю про проведення наукових читань "Становлення освіти на Кременеччині: погляд крізь століття"- заходу, який відбувся 10 листопада цього року на базі Кременецького ліцею імені Уласа Самчука і був приурочений 100-річчю відкриття Української гімназії імені Івана Стешенка.  Словесний екскурс в історію, культуру, літературу кін.XIX-поч.XXст., а також схвальні відгуки, обрамлені емоціями  та враженнями від події - цікаво, пізнавально, потрібно.
   Наприкінці засідання учителі-словесники обговорили актуальні питання викладання української мови та літератури у школі в умовах освітньої реформи, обмінялися думками з приводу переглянутої рекомендованої  методичної літератури.
     Тож розвиваймося, шановні педагоги, вдосконалюймося у всіх сферах діяльності, досягаймо успіху , поважаймо себе!

                                                                               

Немає коментарів

На платформі Blogger.