Header Ads

Про внесення змін до програми «Підтримка обдарованих дітей Кременецької міської територіальної громади» на 2023-2024 роки

 



                                                        

КРЕМЕНЕЦЬКА  МІСЬКА  РАДА

ВОСЬМЕ  СКЛИКАННЯ      

  СОРОК ДРУГА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

від  22 березня   2023 року                                                                         № 5479 

 

Про внесення змін до програми «Підтримка

обдарованих дітей Кременецької міської

територіальної громади» на 2023-2024 роки

 

Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Указу Президента України № 927/2010 від 30 вересня 2010 року «Про заходи щодо розвитку системи виявлення та підтримки обдарованих і талановитих дітей та молоді», з метою підтримки обдарованих і

талановитих дітей та молоді у громаді, створення сприятливих умов для розвитку їх інтелектуальної обдарованості, самореалізації в сучасному суспільстві, сесія Кременецької міської ради

 

ВИРІШИЛА:

1.                Внести зміни до Програми «Підтримка обдарованих дітей Кременецької міської територіальної громади» на 2023-2024 роки, затвердженої рішенням сесії, затвердженої рішенням сесії міської ради від 23 березня 2023 року №4365, а саме:

 

1.1.  Додаток 2 рішення сесії Кременецької міської ради  від 23 березня 2023 року № 4365 «Положення про персональну стипендію міського голови у сфері освіти для обдарованих дітей Кременецької міської територіальної громади» викласти у новій редакції  (додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на відділ освіти Кременецької міської ради.

 

 

Міський голова                                              Андрій СМАГЛЮК                             Наталія Щербатюк

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення сесії             

Кременецької міської ради

від 22 березня  2024 року № 5479

 

ПОЛОЖЕННЯ

про персональну стипендію міського голови

у сфері освіти для обдарованих дітей

Кременецької міської територіальної громади

 

1.     Загальні положення

1.1.     Це Положення визначає порядок призначення та виплати стипендії міського голови у сфері освіти для обдарованих дітей закладів загальної середньої  та позашкільної освіти Кременецької міської територіальної громади.

1.2. Персональна стипендія Кременецького міського голови у сфері освіти обдарованим дітям Кременецької міської територіальної громади (далі – стипендія) призначається з метою підтримки обдарованих та талановитих учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти, стимулювання їх творчості та засвідчення їх особистих досягнень.

1.3.  Призначається  11 стипендій по  10 000 грн. здобувачам освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти, засновником яких є Кременецька міська рада, та які є переможцями Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, турнірів, фестивалів, беруть активну участь в суспільному житті громади.

1.4. Стипендія призначається терміном на чотири місяці (з 01.09.2024 по 31.12. 2024  року) і виплачується двома рівними частинами.

 

2. Порядок призначення стипендії

2.1. Для організації роботи з розгляду, відбору та висунення кандидатів на стипендію міського голови утворюється комісія з визначення кандидатів для призначення стипендії, яку очолює заступник міського голови (відповідно до розподілу обов’язків). До складу комісії входять депутати міської ради, працівники відділу освіти Кременецької міської  ради, працівники КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кременецької міської ради, працівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти Кременецької міської територіальної громади.

2.2. Склад комісії щодо призначення персональної стипендії голови Кременецької міської ради затверджується рішенням виконавчого комітету Кременецької міської ради за пропозицією відділу освіти Кременецької міської ради.

2.3. Керівництво роботою комісії здійснює її голова, а в разі його відсутності – заступник голови комісії. Протокол засідання веде секретар комісії.

2.4. Комісія зобов’язана не пізніше ніж за 45 днів до засідання оприлюднити інформацію на офіційних  веб-сайтах Кременецької міської ради та комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кременецької міської ради  про відбір кандидатур для призначення стипендії здобувачам освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти Кременецької міської територіальної громади, а також  опублікувати/оприлюднити зміст Положення.

2.5. Комісія щодо призначення стипендії проводить засідання до 10 липня поточного року та приймає рішення про призначення стипендії.

2.6. Засідання комісії вважається повноважним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини її складу.

2.7. Рішення комісії, що містить список осіб, які пройшли конкурсний відбір, оформляється протоколом, підписується головою комісії, його заступником, всіма присутніми членами, секретарем.

2.8.  Заступник міського голови (голова комісії)  робить подання на виконавчий комітет міської ради про затвердження списку стипендіатів.

 

3. Порядок висування кандидатів

3.1. Кандидатури здобувачів освіти на призначення стипендії подають заклади загальної середньої та позашкільної освіти, засновником яких є Кременецька міська рада, шляхом подання листа-клопотання комісії щодо призначення стипендії.

3.2. До листа-клопотання про призначення стипендії додаються такі документи:

- довідка з місця навчання;

- розгорнута характеристика кандидата на призначення стипендії, у якій висвітлюються його досягнення, за підписом керівника закладу освіти, у якому він  навчається;

- інформація про кандидата на призначення стипендії: прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, домашня адреса, номер телефону;

- копія свідоцтва про народження або копія ID-картки (паспорта) учня (вихованця);

- копії дипломів, грамот, які засвідчують перемоги кандидата на стипендію на Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів, всеукраїнських та міжнародних конкурсах, змаганнях, фестивалях, на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України;

- копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера платника податків.

3.4. Пропозиції щодо кандидатур на призначення стипендії подаються комісії до 01 липня 2024 року.

3.4. При призначенні персональної стипендії враховуються досягнення учнів (вихованців) - кандидатів на стипендію за останній навчальний рік.

3.5. Кандидатом на призначення стипендії не може бути визнана особа, яка на 01.07.2024 року не буде учнем/вихованцем закладів освіти, засновником яких є Кременецька міська рада.

3.6. Виплата стипендії припиняється у разі вибуття стипендіата із закладів освіти, засновником яких є Кременецька міська рада.

 

4. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою стипендії

4.1. Фінансування видатків, пов’язаних з виплатою стипендії відбувається за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених відділу освіти Кременецької міської ради.

4.2. Виплата стипендії здійснюється двома рівними частинами (по 5 000 грн.) не пізніше 25 жовтня та 25 грудня 2024 року.

4.3. Нарахування та виплату стипендії здійснює  комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кременецької міської ради.

4.4. Фінансування виплати стипендії обдарованим дітям здійснюється згідно кошторисних призначень по КПКВК 1142 «Інші програми та заходи у сфері освіти» згідно КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню».

 

 

 

Немає коментарів

На платформі Blogger.