Header Ads

Методична вітальня учителів біології та екології



14 грудня у Кременецьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1 ім. Галини Гордасевич завітали на методичну вітальню учителі біології та екології усіх закладів загальної середньої освіти міста Кременець. Для спілкування обрали тему «Використання інноваційних освітніх технологій на уроках природничих дисциплін та у позакласній роботі в контексті реалізації нового змісту біологічної освіти».
«Науковим пирогом» пригостила методист відділу освіти Кременецької міської ради Людмила Тимчук. Основною складовою розмови став навчальний посібник Дмитра Леонтьєва «Система органічного світу. Історія і сучасність»(2018 р.), який цьогоріч рекомендовано було опрацювати усім учителям та використовувати особливості сучасної систематики при вивченні біології, особливо у 10 класі, де навчання відбувається за оновленою програмою. Педагоги з цікавістю гортали сторінки е-посібника, заодно, знайомились із новітніми підходами до класифікації живих організмів за останніми науковими дослідженнями. Учитель біології Кременецької ЗОШ №4 Олена Олійник, керівник методичного об’єднання,  висловила власні спостереження щодо засвоєння нової термінології десятикласниками та порадила колегам як застосовувати новинки при вивченні предмету у інших класах. Посібник харківського науковця відображає кардинальні оновлення у змісті біологічної освіти, тому розмова була жвавою. 
Господинею вітальні цього дня була учитель Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. Галини Гордасевич Ірина Савчук, яка поділилась досвідом щодо розвитку творчих здібностей школярів на уроках біології та у позакласній роботі. Зокрема, вихованці Ірини Миколаївни лише у 2018 р. стали призерами ІІ етапу МАН України серед 6-8 класів у природничих секціях, визнані переможцями обласного конкурсу «Юний природодослідник» та зараз змагаються у заочному турі завершального етапу Всеукраїнського конкурсу «Юних зоологів і тваринників» у м.Києві.
Родзинкою зустрічі  став фрагмент виховного заходу до 105-річчя від Дня народження видатного українського кардіохірурга, філософа Миколи Амосова, яке відзначалося 6 грудня. Учні, педагоги, гості перегорнули сторінки біографії видатного українця, почули його вислови, які сьогодні уже стали не просто цитатами, а мотивацією, закликом до здорового способу життя. У позитивній атмосфері перепліталися українські пісні, таночки учнів початкової та старшої школи з цікаво підібраною науковою інформацією про найпотужніший у світі мотор - серце та його дослідника і лікаря. 
Гостину продовжили учні 7-8-их класів, які презентували свої індивідуальні та колективні проекти на тему «М.М.Амосов: те, що мене вразило». І як приємно, що кожен дивувався чомусь своєму, кожен відкривав цю багатогранну особистість для себе і присутніх по-особливому.
Постать М.Амосова однозначно потребує пам’яті та глибокої поваги та шани, що продемонстрували школярі та педагоги першої школи. Адже це -  людина-патріот, безмежно відданий своїй справі, надзвичайно вимогливий до себе і оточення. Людина, яка власним прикладом поведінки, відношенням до руху, їжі, емоцій, почуттів, відмовою від шкідливих звичок у зрілості, продемонструвала приклад довгожительства (помер у віці 89 років), однозначно може бути взірцем для наслідування.
Тепла розмова продовжилась за ароматним фіточаєм. Біологи та екологи міста обговорили проблеми, з якими зіштовхуються щоденно, запропонували своє бачення щодо їх подолання, висловлені пропозиції щодо майбутніх зустрічей.
Дякуємо організаторам та господині Савчук І.М. за методичні посиденьки!












Немає коментарів

На платформі Blogger.