Header Ads

Сучасні підходи щодо проблеми превентивного виховання в закладах освіти





На таку тему було проведено 22 листопада 2018 року міський семінар для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів у Кременецькій спеціалізованій школі  І-ІІІст.№2.
      З вітальним словом до всіх присутніх звернулася  Шурак Тетяна Аркадіївна, заступник директора з навчально-виховної роботи Кременецької  спеціалізованої  школи  І-ІІІст. №2.
     Роботу семінару відкрила методист відділу освіти Міщук Світлана Ананіївна, яка ознайомила присутніх із планом роботи семінару та висвітлила питання «Шляхи створення умов для впровадження  інноваційних технологій з питань превентивного виховання».  
     У роботі семінару взяв участь Терпелюк Володимир Володимирович, кандидат педагогічних наук, доцент  кафедри педагогіки та психології Кременецької  обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка. У своєму виступі він акцентував увагу на функціях, принципах та  напрямках превентивного виховання, формуванні  превентивного виховного середовища в закладах освіти.
      Своїми педагогічними здобутками поділилися з учасниками семінару  Бречко Леся Петрівна, заступник директора з виховної роботи та Мартинюк Ніна Валеріївна, педагог - організатор Кременецької спеціалізованої школи  І-ІІІст.№2. Змістовні виступи педагогів перепліталися презентаціями, світлинами та цікавими  відео митями зі шкільного життя.
      Питання булінгу у школі, його причини й наслідки розкрила Грек Ірина Михайлівна, практичний психолог Кременецької спеціалізованої школи  І-ІІІст.№2. Із присутніми було проведено  заняття з елементами тренінгу «Стоп булінг» та запропоновано рекомендації й поради по боротьбі з булінгом.
      Тимчук Людмила Трохимівна, класний керівник 9 класу, разом зі своїми вихованцями  Коханець Оксаною і Бєлозьоровою Юлією та класний керівник 11 класу Гринчук Тетяна Василівна презентували пошуково-дослідницьку діяльність у школі.
      На завершення семінару педагоги та учні Кременецької спеціалізованої школи І-ІІІст.№2 запропонували літературно-музичний захід «Революція Гідності, охрещена кров’ю», який  не залишив нікого байдужим.
      Під час підбиття підсумків семінару було наголошено на тому, що підвищення ефективності превентивного виховання можливе за умови забезпечення цілісної системи виховних впливів на учнів, покращення теоретичного та методичного рівня знань педагогів і батьків з питань запобігання девіантній поведінці. Учасники ділилися враженнями, висловлювали свої думки та побажання.













Немає коментарів

На платформі Blogger.