Header Ads

Вітаємо лауреатів обласного етапу конкурсу "Учитель року - 2018"

    Обласний етап конкурсу «Вчитель року -2018» об’єднав усіх креативних та ініціативних освітян Тернопільщини. Символічним є те, що його результати було підсумовано 22 січня, у День Соборності України.
      Цього року свою творчість, педагогічну майстерність, оригінальність демонстрували вчителі української мови та літератури, фізики, фізичної культури, німецької мови. Випробовування були непрості, новаторські, різнопланові, але й учасники - люди, які не звикли йти легкими шляхами до поставлених цілей. Звання «Лауреат конкурсу «Вчитель року – 2018» здобули і наші краяни, освітяни закладів загальної середньої освіти міста, а саме: Шеремета Віта Валеріївна, учитель української мови та літератури Кременецького НВК «Гімназія-ЗОШ І ст.», Андрущук Ольга Олексіївна, учитель німецької мови Кременецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2. Про враження від конкурсу, пережиті емоції та особисті досягнення під час проведення його етапів - із вуст лауреатів.
Віта Шеремета:
    « Конкурс «Учитель року» вніс багато змін у моє життя: отримала величезний досвід та багато емоцій , вражень, розкрила свій потенціал та інноваційні професійні здібності. Мій найголовніший здобуток – це отриманий стимул ще більше вдосконалюватися як учитель, оскільки навчання - це безперервний і надзвичайно цікавий процес тривалістю в життя. Конкурсні випробовування позаду, але «…кожен фініш – це, по суті, старт». Усі педагоги, які хочуть збудувати успішну Нову українську школу, повинні розвиватися, аби змінити світ, адже освіта – найпотужніша зброя.
       Перемогти – не завжди означає бути першим. Перемога – це коли ти став кращим, ніж був.
Також я висловлюю щиру подяку адміністрації Кременецького НВК «Гімназія – ЗОШ І ст.» та відділу освіти Кременецької міської ради за підтримку, адже наша сила в єдності. І саме цю істину розумієш тоді, коли відчуваєш, що ти не сама, у тебе вірять : у впевненості з’являються крила, ще недавно нездоланні бар’єри і недосяжні висоти здаються дріб’язковістю, усе стає можливим і доступним».
Ольга Андрущук:
         «Праця вчителя – це постійне вдосконалення його особистості, пошук нових ідей , методів, прийомів під час проведення уроків та позакласних заходів. Основне - любов і повага учнів. Саме за допомогою такого конкурсу, як «Учитель року» , ти активізуєш усі свої знання, пізнаєш нові висоти педагогіки й розумієш: як би складно не було, ти обрав гідну професію - «сіяти розумне, добре, вічне». Німецьке прислів’я « Ohne Fleiss – kein Preis» ( «Без стратегії нема винагороди») вчить нас продумувати й планувати не тільки певні моменти свого життя, а й майбутнє. Це я намагаюсь донести своїм учням. 
       Найбільшою винагородою для мене у вчительській діяльності є взаєморозуміння, взаємовіддача і любов школярів до предмету «німецька мова». Кульмінацією усіх етапів конкурсу «Вчитель року» були аплодисменти учнів Тернопільської ЗОШ №5, коли урок добіг до завершення. Емоції не переказати словами, неочікувані сльози радості після цього – доказ того, що я «на своєму місці».
Хочу висловити подяку членам родини, колегам та друзям, які щиро вболівали за мене й підтримували. Кожне їх слово надихало мене , і я вірила у себе».

Немає коментарів

На платформі Blogger.