Header Ads

«Метелики – німий шедевр природи»




«Метелики – німий шедевр природи» -
такою була цьогорічна тематика  ХІІІ Міжнародного конкурсу еколого-валеологічної спрямованості, в якому нещодавно взяли участь близько пів сотні юних кременчан.  Метелики, об’єкти конкурсу, – надзвичайно чарівні, різнобарвні, загадкові лускокрилі комахи.
  Конкурс проводиться у співпраці з Департаментом охорони здоров'я та соціальних справ Міського управління Вроцлава (Польща) під егідою Вроцлавського Природничого Університету. Він має на меті розвиток екологічного мислення, привернення уваги до даної групи комах, їх ролі у підтримці біологічного балансу у природному середовищі, а також виховання у школярів  віри у власні здібності. Організатором конкурсу в Україні став Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.
Учні І-VІІІ класів оспівали метеликів у віршах, представили їх на вітражах зі скла, показали красу комах у ручних виробах і аксесуарах, оздобили ними екологічні сумки, вловили мить на авторських світлинах, малюнках.
Усього школярі виконали роботи у семи номінаціях. Найкращі роботи за рішенням оргкомітету нагороджені дипломами відділу освіти Кременецької міської ради та направлені на обласний етап конкурсу у Тернопільський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді.
Усі, хто долучився – діти, педагоги, батьки, організатори - беззаперечно отримали  масу позитивних емоцій.

 Людмила Тимчук, методист відділу освіти Кременецької міської ради











Немає коментарів

На платформі Blogger.