Header Ads

Працюємо, розвиваємось, подорожуємо.



         
  «Кращий його твір -  він сам, його життя, його істота»,- висловлювався про Володимира Галактіоновича Короленка, відомого російського письменника українського походження,  літературний критик, публіцист
 А. Г. Горнфельд.
            З метою заглибитися у зміст «книги життя» автора таких всесвітньо відомих творів, як «Сліпий музикант», «Діти підземелля», «Історії мого сучасника», «Без язика», учителі зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти міста Кременця  31 жовтня цього року відвідали Рівненський обласний краєзнавчий музей ( приміщення колишньої гімназії, у якій навчався В. Г. Короленко). Працівники музею та його директор Олександр Степанович Булига створили приємну атмосферу для слухачів.
             Окрім цікавих фактів про життя і творчість Володимира Галактіоновича, педагоги збагатили свої знання з культури Полісся та історії Рівненщини, що  й до сьогодні  має постійний зв'язок крізь призму століть  з культурою Волині й Галичини та історією Тернопільщини.
             Дорогою додому вчителі не оминули Дубенський замок, де також набули певний багаж знань насамперед для реалізації міжпредметних зв’язків на уроках зарубіжної літератури, а також отримали багато емоційної та естетичної насолоди. Приємно вражені гостинністю директора Леоніда Святославовича  Кічатого та привітністю колективу, заворожені цікавими історичними фактами та експонатами, екскурсанти надовго запам’ятають  пізнавальну, приємну, дружню подорож, яка -  як «постійний заклик до братерства, до якогось польоту, до високих ідеалів,…. до справжнього людського щастя…»,  як «…музика душі Короленка,….представника правди,  народної честі, благородного служителя любові» ( А. Луначарський).
              Тож працюймо, розвиваймося, подорожуймо, учімося поєднувати роботу з відпочинком, а корисне - з приємним!








          
        

Немає коментарів

На платформі Blogger.