Header Ads

Формування емоційної сфери образного мислення художніх і творчих здібностей школярів на уроках художньо-естетичного циклу






      12 квітня 2019 року в Кременецькій ЗОШ І-ІІІст.№1 ім. Г.Гордасевич  відбувся семінар для вчителів естетичних дисциплін на тему «Формування емоційної сфери образного мислення художніх і творчих здібностей школярів на уроках  художньо-естетичного циклу». В семінарі взяли участь вчителі закладів загальної середньої освіти міста, які викладають музичне мистецтво, образотворче мистецтво, художню культуру та мистецтво, запрошені  викладачі  Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса  Шевченка. 
      Семінар розпочався з теоретичної частини, де методист відділу освіти Міщук Світлана Ананіївна ознайомила присутніх із планом роботи,   акцентувала увагу на важливості уроків мистецьких дисциплін у формуванні емоційно-ціннісного ставлення школярів до мистецтва, налаштувала на плідну співпрацю а атмосфері творчості.
       Райчук Василь Михайлович, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін та методики їх викладання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка розкрив питання «Вплив музики на емоційно-інтелектуальну сферу учнів під час уроків музичного  мистецтва». 
      Досвідом роботи з колегами поділилася Лахміцька Оксана Василівна, учитель образотворчого мистецтва. Учасники семінару мали нагоду відвідати  урок образотворчого  мистецтва у 5-А класі «П’ять кроків до зустрічі з інопланетянами» Кольорова графіка.
       Яскравою  сторінкою  семінару  був  позакласний  захід «Ой весна-красна», який підготувала Личак Наталія Сергіївна, учитель музичного мистецтва, разом з  Боцюк Аллою Аркадіївною, заступником директора з виховної роботи,  та вихованцями  Кременецької ЗОШ І-ІІІст.№1 ім. Г. Гордасевич.   
      Практичний компонент програми семінару склали майстер-класи по виготовленні писанок у різних техніках, які провели викладачі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка  Балбус Тетяна Анатоліївна та Янчук Юлія Ярославівна. 
     Практичним психологом Кременецької ЗОШ І-ІІІст.№1 ім. Г. Гордасевич Синішиною Галиною Степанівною було запропоновано присутнім арт-терапевтичні техніки емоційного розвантаження.
      Учасники семінару мали чудову нагоду споглядати виставку кращих робіт студентів Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка та виставку оригінальних робіт учнів Кременецької ЗОШ І-ІІІст.№1 ім. Г. Гордасевич.
      У заключній частині семінару методист відділу  освіти  разом з педагогами підвели підсумки і висловили щиру вдячність вчителям мистецьких дисциплін та дирекції школи за підготовку та проведення змістовного і цікавого заходу.













Немає коментарів

На платформі Blogger.