Header Ads

Завершальний етап роботи над краєзнавчо-пошуковим проектом «Непоборні!»



     
       Віддаючи  шану пам’яті борцям за волю і незалежність України, 2017 рік  на Тернопільщині був проголошений Роком Української Повстанської Армії. Долучаючись до знаменної дати,  учні закладів загальної середньої освіти міста активно приєдналися до краєзнавчо-пошукового проекту «Непоборні!», присвяченого 75-ій річниці утворення Української  Повстанської Армії.   
       Метою  проекту було залучити широкий загал школярів до вивчення історії боротьби УПА, формувати в учнівської молоді національну пам’ять та ідентичність, набувати компетентностей громадянина і патріота,  виховувати ініціативних, мислячих і свідомих громадян сучасної України.  
       В ході реалізації проекту учні  разом  з  учителями  займалися пошуковою  роботою з дослідження сторінок історії національно-визвольної боротьби УПА у період 1942-1950-х років, здійснювали облік пам’ятників та захоронень вояків УПА, які  знаходяться на прилеглих територіях, описували історію їх походження, фіксували  свою роботу на світлинах та у фоторепортажах, доглядали і постійно доглядатимуть за похованнями, Меморіалом Слави, могилами воїнів УПА та могилами новітніх героїв, які  загинули за волю і незалежність України.
      26 лютого 2018 року в м. Тернополі відбулися збори лідерів учнівського самоврядування зі всіх куточків нашої області для того, щоб підвести підсумки по проекту «Непоборні». Представники від учнівського самоврядування навчальних закладів нашого міста - Федоринець Марія Василівна, куратор учнівського самоврядування «Кремінь», педагог-організатор Кременецького НВК «Гімназія- ЗОШ І ст.» разом з Хаідбаєвою  Олександрою, ученицею 9 класу даного навчального закладу, в урочистій атмосфері передали фотоальбом «Непоборні» на  зберігання в  Державний  архів Тернопільської області. Роботу  наших учнів похвально оцінили   організатори даного заходу.











































 



















Немає коментарів

На платформі Blogger.