Header Ads

Гармонійний розвиток особистості на уроках мистецьких дисциплін шляхом використання інноваційних технологій

     Нещодавно в Кременецькій ЗОШ І-ІІІст.№4 відбувся семінар для вчителів естетичних дисциплін на тему «Гармонійний розвиток особистості на уроках  мистецьких дисциплін шляхом використання інноваційних технологій». В семінарі взяли участь вчителі закладів загальної середньої освіти міста, які викладають музичне мистецтво, образотворче мистецтво, художню культуру та мистецтво.
     Семінар розпочався виступом методиста Міщук С.А., яка акцентувала увагу на формуванні художньо-творчих здібностей учнів, що потребує особливої методики, використання інноваційних технологій. Методист наголосила на важливості своєчасного виявлення природних задатків, схильності дитини стимулювати творчу діяльність та закріпленні досягнутих успіхів на уроках і в позаурочний час.
     В семінарі взяла участь заступник директора з навчально-виховної роботи Кременецької ЗОШ І-ІІІст.№4 Панасюк О.Є., яка відмітила важливість уроків мистецьких дисциплін у формуванні емоційно-ціннісного ставлення школярів до мистецтва. Такі уроки мають невичерпний потенціал розвитку емоційної сфери дитини.  
     Досвідом роботи з вищезгаданої проблеми поділився з колегами творчий, компетентний, талановитий  педагог Лопацький В.С., учитель музичного мистецтва, художньої культури, який узагальнив складові розвитку педагогічної майстерності вчителів мистецьких дисциплін, підкреслив актуальність музично-естетичного виховання школярів,  продемонстрував цікавий відеоматеріал - фрагменти уроків, гурткової роботи, виховних заходів.
     Особливості сприймання декоративних композицій на уроках образотворчого мистецтва презентувала Старух З.Г., учитель образотворчого мистецтва. Підготовлена педагогом презентація по декоруванні пінопластової кульки та скляної банки показала, що мистецтво є не лише могутнім засобом виховання, але воно ще і покликане  емоційно та естетично збагатити духовне життя наших учнів.
     Змістовно й цікаво пройшов вернісаж мистецьких шедеврів викладачів та студентів Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Т. Шевченка, що продемонструвала  Янчук Ю.Я., викладач академії, зауваживши, що важливими умовами успіху є об’єктивна оцінка художньої творчості дітей.  
    Практичний компонент програми семінару склали майстер-класи з учасниками семінару по виготовленні  новорічних прикрас: декоруванні пінопластової кульки (провела  Старух З.Г) та новорічного віночка «Сніговик» (провела  Янчук Ю.Я.).
    Потішила учасників семінару виставка творчих робіт учня 9-А класу Кременецької ЗОШ І-ІІІст.№4 Крутевича Володимира, багаторазового переможця конкурсів, виставок та олімпіад.
    Завершальним акордом семінару стало психологічне розвантаження, яке провела з педагогами Герасимович Н.В., практичний психолог Кременецької ЗОШ І-ІІІст.№4. Присутнім було запропоновано методику використання арт-технік «Мандали», «Кольоротерапія» під час проведення уроків художньо-естетичного циклу.
    










Немає коментарів

На платформі Blogger.