Header Ads

Фінансування освітніх програм покращать з урахуванням гендерного підходу

МОН запропонує як покращити результати бюджетних програм для місцевих бюджетів у галузі «Освіта» з урахуванням гендерного підходу – відповідні пропозиції буде подано до Міністерства фінансів. Про це йшлося під час наради в МОН щодо результатів гендерного бюджетного аналізу освітніх програм, що фінансуються за рахунок місцевих бюджетів.
«Гендерне бюджетування дозволить справедливо та ефективно розподіляти кошти в сфері освіти. Так, приміром, на уроках фізкультури дівчата не завжди хочуть займатися гімнастикою, а хлопці – футболом. Гендерне бюджетування передбачає, що кошти спрямовуватимуться незалежно від  гендеру, а від того, яким видом спорту бажає  займатись школяр чи школярка. Нашою метою є створення умов для гармонійного фізичного розвитку та здоров'я  дітей і молоді», – розповів заступник Міністра освіти і науки Роман Греба.
Він також зазначив, що завдяки такому підходу до складання бюджетів можна побачити кінцевого отримувача бюджетних коштів, проаналізувати ефективність витрат, а також виділити групи з відмінними та особливими потребами.
Нагадуємо, що Міністерство освіти і науки приєдналось до проекту гендерного бюджетування ще у 2015 році відповідно до Угоди про співробітництво з Міністерством фінансів.
Джерело:http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2017/10/02/finansuvannya-osvitnix-program-pokrashhat-z-uraxuvannyam-gendernogo-pidxodu/

Немає коментарів

На платформі Blogger.