Header Ads

На крилах пам’яті

            Саме під такою назвою 11 жовтня  2017 року в Кременецькому районному Будинку культури проходив п’ятий  конкурс патріотичної пісні серед учнівської молоді навчальних закладів міста та району. Захід організований Кременецько-Почаївським державним історико-архітектурним заповідником за сприянням відділів освіти Кременецької міської ради та Кременецької районної державної адміністрації. Конкурс проводився з метою вшанування  пам’яті героїв національно-визвольних змагань, виховання підростаючого покоління на прикладах героїзму і відданості своїй Батьківщині, утвердження в свідомості й почуттях особистості патріотичних цінностей, глибокого осмислення героїчної історії України і рідного краю, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в учнівської молоді та виявлення художньо обдарованих дітей.
      Щира любов до патріотичної пісні зібрала в розкішному залі не лише учасників конкурсу, а їх було цьогоріч тридцять,  але і їх рідних, шкільних друзів та небайдужих кременчан.
        Члени журі, під головуванням викладача Кременецької школи мистецтв ім. М. Вериківського  Добриніної  Світлани  Володимирівни,  оцінювали виступи конкурсантів за наступними критеріями: розкриття патріотичної тематики, складність  репертуару  та  відповідність  його  виконавським  можливостям,  сценічна  культура, артистизм.  
     Переможцями конкурсу серед загальноосвітніх навчальних закладів міста стали: учениця Кременецької загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 ім.Г.Гордасевич  Дарина  Сульжик,  яка отримала найвищу нагороду – Володар Ган-Прі, Диплом ІІ ступеня дістався учениці Кременецької спеціалізованої школи I-III ступенів №2 Анні Баран, а Анастасія Дубова, учениця  Кременецької загальноосвітньої школи I-III ступенів №4, отримала Диплом ІІІ ступеня. Підготували таких обдарованих дітей високопрофесійні педагоги Вериківська Тетяна Глібівна, Лопацький Володимир Сергійович, Онучина Вікторія Павлівна.
       Переможці та призери конкурсу були нагороджені відповідними дипломами, грамотами та цінними  подарунками, а педагоги, що готували  дітей до конкурсу - подяками.
     Усі конкурсанти з надзвичайним ентузіазмом та відповідальністю поставились до участі у цьому заході, вдало виконали та інсценізували обрані пісні. Кожен твір був пронизаний патріотизмом,  сповнений поваги і шани до рідної країни і нерідко змушував глядачів розчулитися,  вражаючи  тим, з яким душевним болем наші діти  переймаються проблемами тривожного сьогодення.






Немає коментарів

На платформі Blogger.